Vedeta zilei – Colecţia de artă a lui George Michael, vândută la licitaţie pentru o sumă record

0
253

Colecţia de artă contemporană care i-a aparţinut regretatului cântăreţ George Michael a fost vândută pentru suma totală de 10,9 milioane de euro la o licitaţie organizată de casa Christie’s la Londra, potrivit bbc.com.
Printre lucrările scoase la licitaţie s-au numărat unele semnate de reputaţii artişti Tracey Emin şi Damien Hirst.
Cel mai mare preţ l-a obţinut „The Incomplete Truth”, o lucrare din 2006 a lui Hirst, reprezentând un porumbel conservat în formaldehidă, adjudecată pentru 1,06 milioane de euro.
O altă lucrare a lui Hirst, „Saint Sebastian, Exquisite Pain”, a fost vândută pentru 1,02 milioane de euro.
Pictura lui Bridget Riley „Songbird” (1982), prima lucrare majoră achiziţio­nată de George Michael, a fost adjudecată pentru 927.000 de euro, în timp ce „Hurricane” (2007), a lui Tracey Emin, a fost vândută pentru 505.000 euro.
Printre celelalte loturi au fost trei lucrări de Michael Craig-Martin care fac referire la celebrul moment din 1998 când George Mi­chael a fost arestat pentru că a fost surprins fă­- când sex în public, „Untitled (SEX)”, vândută pentru 146.000 de euro, „Untitled (GOD)” – 46.000 de euro şi „Handcuffs” – peste 130.000 de euro.
Michael, care a murit pe 25 decem­brie 2016, era un co­lecţionar pasionat de reprezentanţii miş­cării Young British Art şi era prieten cu mulţi dintre aceştia.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.