Actorul Joaquin Phoenix a povestit despre dieta alimentară „oribilă” pe care a urmat-o pentru a slăbi 23 de kilogra­me şi a intra astfel în pielea personajului Joker din cel mai nou film al său, care a primit premiul Leul de Aur la Festiva­lul de la Veneţia 2019, scrie Mediafax.
Actorul nominalizat la premiile Oscar spune că a trăit doar cu „salată verde, sparanghel şi mere” şi că mânca doar o dată pe zi. „Era o dietă oribilă. În luna mai, am început să mănânc foarte sănătos. Adică doar salate, foarte puţin sos. Legume la abur. Apoi, exerciţii fi­zice. Asta m-a adus la o anumită greutate. Apoi am trecut la o dietă extremă, cu salată verde şi fie fasole verde, fie spa­ranghel la abur, apoi un măr. Şi asta doar o dată pe zi”, a po­vestit Phoenix pentru revista To­tal Film.
Actorul a mai spus că, la un mo­ment dat, această dietă drastică l-a afectat psihic.
Deşi actorul Leonardo DiCa­prio a fost iniţial asociat cu rolul din această poveste, regizorul filmului, Todd Phillips a insistat asupra faptului că Joaquin Phoe­nix a fost me­reu sursa lui de inspiraţie pentru Jo­- ker.

Recomandările redacției