Celebra artistă Jane Fonda a decis să protesteze, la venerabila vârstă de 81 de ani, alături de oamenii obişnuiţi împotriva încălzirii globale. Vineri, la ora 11.10 mi­nute, ea a fost arestată, împreună cu alte 15 persoane, care luptă pentru salvarea planetei, în faţa clădirii Congresului din capitala SUA, Washington. Poliţia a încătuşat-o împreună cu acestea pe motiv că protestul era ilegal şi împiedica circulaţia.
Actriţa nu s-a opus nici un moment şi nu s-a speriat. Foarte calmă, s-a lăsat escortată până la maşina poliţiei. Însă nici nu are de gând să se oprească. Ba chiar, ziarul „Los Angeles Times” susţine că vedeta octogenară a vrut să fie arestată ca să afle întreaga lume că luptă pentru apărarea planetei. Ea s-a mutat pentru patru luni, din California, la Washington, ca să protesteze împotriva schimbărilor climatice. Fonda a fost eliberată vineri, dar nu a vrut să spună nimic presei despre timpul petrecut în custodia poliţiei.
Înainte de a fi ares­tată, actriţa a spus protestatarilor plină de curaj: „Vom fi aici în fiecare vineri, la 11.00, fie că plouă, fie că e frumos sau ninge, să protestăm pentru apă­ra­rea mediului”. În momentul când Fonda a fost ares­tată, ceilalţi protestatari i-au strigat: „Te iubim Jane! Plane­ta arde”.

Recomandările redacției