Vedeta zilei – John le Carre, autorul celor mai citite romane de spionaj, a murit la 89 de ani

0
188

Scriitorul englez John le Carre a mu­rit sâmbătă (12 decembrie), la vârsta de 89 de ani. Moartea lui John le Carre, care îna­inte de a deveni unul dintre cei mai importanţi scriitor de romane de spionaj a fost la rândul său spion, a fost anunţată de agentul său, Curtis Brown, notează Associated Press.
El a murit de pneumonie, fără nicio legătură cu virusul COVID-19.
Născut David Cornwell, în 1931, Le Carre a început să lucreze pentru serviciile secrete, la sfârştiul anilor 1940. El s-a ocupat de operaţiunile MI5 care priveau spionii englezi trimişi în spatele Cortinei de Fier şi a lucrat şi pentru MI6. S-a apucat să publice romane sub pseudonimul John le Carre inspirat de un alt coleg. Cel de-al treilea roman i-a adus un succes fulminat şi l-a determinat să părăsească Secrviciile Secrete pentru a se dedica carierei de scriitor. De atunci, operele lui le Carre se nu­mără printre cele mai bine vândute cărţi la nivel internaţional.
Multe dintre romanele sale, printre care „Tinker, Taylor, Soldier, Spy”, „The Night Manager”, „The Taylor of Panama”, au fost adaptate pentru micul şi marele ecran, iar actori de talie mon­dială, precum Pierce Brosnan, Anthony Hopkins şi Ri­chard Burton, au intrat în pielea persona­jelor create de le Carre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.