Cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, după ce ar fi mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, informează Gândul.ro.
Lidia ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce îndrepta către locuința sa din București. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest, însă artista a refuzat. Ca sa scape de amendă și să rămână și cu permisul de conducere, cântăreața le-ar fi oferit acestora o sumă de bani. Ea ar fi dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest şi pentru a nu fi sancţionată că nu avea declaraţie pe proprie răspundere pe timpul nopţii.
Ancheta pe numele cântăreței ar fi început în perioada stării de urgență din 2020, instituită după intrarea în pandemia de coro­navirus. Artista se întorcea acasă, la volanul mașinii sale.
De asemenea, DIICOT a dispus tri­miterea în judecată și a celor doi agenţi de la rutieră, pentru să­vârşirea infracţiunii de luare de mită.

Recomandările redacției