Reprezentantul Olandei, Duncan Lau­rence, cu piesa „Arcade”, a câştigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Tel Aviv, din Israel. De altfel, reprezentantul Olandei a fost, potrivit caselor de pariuri, marele favorit în finala Eurovision 2019.
Aceasta este pentru prima dată din 1975 când Olanda câştigă concursul Eurovision. Totodată, este pentru a cin­cea oară când un reprezentant al Olandei câştigă popularul concurs muzical.
Reprezentantul Olandei a obţinut, în urma voturilor publicului şi juriului de specialitate, 492 de puncte.
Podiumul a fost completat de re­pre­zentanţii Italiei, cu 465 de puncte, şi Rusiei, cu 369 de puncte.
În finala de sâmbătă seară, a celei de-a 64-a ediţii Eurovision, au concurat 26 de ţări, dintre care 20 calificate în urma semifinalelor de marţi şi joi. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Brita­nie şi Italia – au fost calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Israel.
Marea vedetă a fost Madonna, care a susţinut un reci­tal în finala de sâmbătă, cu hitul ei din 1989 „Like A Pra­yer” şi o piesă în premieră mondia­lă, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo.

Recomandările redacției