Prințul Harry, în vârstă de 37 de ani, nu va participa la ceremonia de comemorare a bu­ni­cului său, Prințul Consort Philip, care a încetat din viață în luna aprilie a anului trecut. Slujba va avea în 29 martie, însă Prințul Harry va fi marele absent. Decizia vine după ce acesta a susținut în timpul unei audieri din cadrul procesului său împotriva guvernului din Marea Britanie că „nu se simte în siguranță” în țara sa, în urma suspendării serviciului său de protecție, după ce și-a pierdut titlul regal.
Ducele de Sussex a solicitat și o revizuire judiciară a deciziei guvernului britanic de a nu-i permite să plătească personal pentru protecția lui și a familiei sale atunci când se află în Marea Britanie, după ce i-au fost tăiate fondurile în acest sens. Cererea i-a fost refuzată, însă.
După ce a renunțat la titlul său regal și s-a mutat din țară, lui Harry i s-a spus că i se vor tăia fondurile alocate pentru pază și protecție, asigurată până atunci de po­liția din Maria Brita­nie. Prințul Harry lo­cu­ieș­te în prezent în SUA, alături de so­ția lui, Meghan Markle și de cei doi copii ai lor.

Recomandările redacției