Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu emoționant „iubitului său Filip” într-un mesaj profund de Ziua de Crăciun, după un an plin de pierderi pentru familia ei și pentru mulți alții.
Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, rostind primul ei mesaj către națiune, de la moartea prințului Philip în aprilie, a vorbit des­pre răposatul ei soț și a reflectat la ceea ce va fi o sărbătoare dulce-amăruie pentru familia regală, dar și pentru lumea întreagă, acesta fiind al doilea Crăciun care ne prinde în pandemie. «Deși este o perioadă de mare fericire și voie bună pentru mulți, Crăciunul poate fi greu pentru cei care și-au pierdut pe cei dragi», a spus ea în discursul televizat.
Discursul Reginei este anual urmărit în mod tradițional de familiile din Marea Britanie, în timp ce se așează în fața televizorului înainte sau după ce se bucură de masa de Crăciun.
Spre deosebire de anul trecut, când restricțiile stricte Covid-19 i-au lăsat pe mulți britanici în imposibilitatea de a marca ocazia împreună, familiile și prietenii s-au putut aduna anul aces­ta, în ciuda pericolului pe care l-a adus varianta Omicron.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției