Vedeta zilei – Scriitoarea Adina Nanu a murit la vârsta de 93 de ani

0
147

Doliu în lumea culturală! Adina Nanu, profesor, critic şi istoric de artă reputat, a murit la vârsta de 93 de ani. Anunțul a fost făcut de către Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură.
„Cea care ne-a dat aripi să înfiinţăm Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, cea care a susţinut mereu ideile şi proiectele noastre, prof. Adina Nanu, a plecat dintre noi lăsând un gol imens. Contemporanilor, mereu grăbiţi, că nu­mai prin artă simţi că trăieşti cu adevărat, cu toată fiinţa, atât a creatorului, cât şi a celui care primeşte darul. Şi că toate imaginile, nu numai ale operelor din muzee, dar şi cele ale vieţii zilnice se pot ridica la nivel artistic, bucurân­du-ne sufletele”, a anunțat Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură.
Adina Nanu s-a născut în Bucureşti, la 4 august 1927. A publicat peste 30 volume de istoria artelor vizuale, plastice şi decorative, în care a susţinut că imaginea umană trebuie socotită prima şi cea mai însemnată artă decorativă. A scris numeroase articole în reviste de specialitate şi ziare, a ţinut conferinţe, emisiuni de radio şi TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.