Sofia Vicoveanca arată superb la 80 de ani! Este activă, îi place să călătorească, să se plimbe și chiar să gătească. Îndrăgita interpretă de muzică populară are și o rețetă specială de borș, pe care a împărtășit-o.
Pe lângă că e foarte gustos, acest borș este și extrem de sănătos, spune Sofia Vico­veanca. Ea ne sfătuiește să bem borșul acru și pe stomacul gol, înainte de masă. De asemenea, îl putem pune în ciorbă pentru un gust nemapomenit. „Nepoatele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guşti, cât vă trebuie de acră, res­tul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foar­te sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca, pentru Click.

Recomandările redacției