Multe vedete internaţionale su­feră de sindromul compulsiv-obsesiv și au vorbit deschis depre boala lor. Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boală cronică, care poate acapara viaţa celui afectat. Aceasta cauzează gânduri nedorite, în mod repetat. Pentru a scăpa de aceste gânduri, persoana afectată repetă anumite gesturi la nesfârșit, scrie Libertatea.
De exemplu, o persoană s-ar putea teme că orice lucru atinge este infestat cu bacterii și, din aceasta cauză, se va spăla pe mâini de foarte multe ori, notează medlife.ro. De asemenea, persoana afectată poate să repete obsesiv anumite lucruri, cum ar fi: să aranjeze obiectele într-o ordine anume, să verifice la nesfârșit dacă a închis gazul sau dacă a încuiat ușa etc.
Această boală afectează numeroase persoane, printre care se numără și câteva vedete internaționale, potrivit infobae.com.
David Beckham – Fostul fotbalist a recunoscut că suferă de sindromul obsesiv-compulsiv într-o emisiune de televiziune. „Totul trebuie să fie aranjat în linie dreaptă și toate lucrurile trebuie să fie pare. Dacă pun sucuri în frigider și nu­mărul lor este impar, scot unul de acolo și îl pun în altă parte”, dezvăluia el.
Charlize Theron – Suferă de anxietate. A mărturisit că nu se simte deloc bine dacă în jurul ei se află dulapuri în dezordine sau dacă ușile sunt deschise.
Leonardo DiCaprio – Starul a mărturi­sit că obișnuia să numere guma de mestecat aruncată la întâmplare pe trotuare, dar și ușile pe care le deschidea.
Cameron Diaz – Este obsedată de curățenie și îi este foarte frică să nu ia microbi. Din această cauză obișnuiește să frece atât de puternic mânerele clanțelor de la ușă încât ajunge să le scoată de la locul lor.
Megan Fox – de frica microbilor, actrița obișnuiește să își aducă propriile tacâmuri atunci când merge la restaurant. Nu folo­sește niciodată toaletele publice.
Jennifer Aniston – se teme atât de mult de microbi încât la reședința ei are o baie care îi este exclusiv destinată. Niciun vizitator nu are voie să intre acolo.

Recomandările redacției