Guvernul venezuelean „nu are încă” răspunsul fostului consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden la oferta sa de azil la Caracas, a declarat joi pentru AFP ministrul venezuelean al afacerilor externe Elias Jaua, care participă la Montevideo la un summit al Mercosur.

Urmărit pentru spionaj de Statele Unite, Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei de securitate naţională /NSA/, s-a refugiat de pe 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo, paşaportul său american fiind invalidat de Washington.

Întrebat dacă guvernul său a primit un răspuns de la informaticianul american cu privire la oferta de azil la Caracas, Jaua a răspuns „nu încă”. El a adăugat că nu are niciun contact cu Edward Snowden.

Ministrul venezuelean participă la Montevideo la o reuniune a miniştrilor de externe ai Mercosur, o organizaţie ce include Argentina, Brazilia şi Uruguay. Paraguayul este în prezent suspendat şi nu participă la întâlnire.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a oferit „azil umanitar” lui Edward Snowden săptămâna trecută şi a declarat luni că el ar putea decide când vrea data călătoriei sale la Caracas, dacă se hotărăşte să vină.

 

(AS – editor: Sorin Calciu)

 

Recomandările redacției