Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat, cetăţean din Republica Guineea, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de un paşaport belgian ce aparţinea altei persoane.

Evenimentul a avut loc la primele ore ale acestei dimineți, și anume în data de 9 martie 2020, în jurul orei 03.00. Aici s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autocar, un bărbat.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport, eliberat de autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie. Acesta a fost un motiv suficient de bun pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

Mai departe s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Republica Guineea, a intrat legal în ţara noastră şi poseda permis de şedere temporar în ţara noastră. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției