Veniturile Google Inc, lider pe segmentul motoarelor de căutare pe Internet, au depăşit aşteptările analiştilor în trimestrul patru din 2012, mai ales datorită rezultatelor foarte bune înregistrate pe pieţele internaţionale şi a creşterii veniturilor din reclame, iar acţiunile companiei americane au urcat cu peste 5% la bursa de la New York, transmite Reuters.

Excluzând costurile de achiziţie, Google a generat un venit net de 9,83 miliarde de dolari, faţă de 8,13 miliarde de dolari în perioada similară din 2011, în timp ce analiştii estimau venituri de 9,6 miliarde de dolari. Veniturile din reclame au crescut în trimestrul patru cu 19%, la 12,1 miliarde de dolari.

Profitul net înregistrat de Google în ultimul trimestru din 2012 a fost de aproape 2,9 miliarde de dolari, sau 8,62 dolari pe acţiune, comparativ cu un câştig de 2,7 miliarde de dolari sau 8,22 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2011.

‘Afacerea arată într-adevăr solidă, în special în ceea ce priveşte profitabilitatea. Ei şi-au majorat marjele de profit pe afacerea de bază. Majoritatea câştigurilor par să vină de pe pieţele internaţionale, unde veniturile au crescut substanţial’, a explicat analistul Sameet Sinha,de la compania B. Riley Caris.

După anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile Google au urcat cu peste 5,2%, la 738,20 dolari, la bursa de la New York.

 

Recomandările redacției