Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor a hotărât, în urma discuţiilor din şedinţa ordinară a acestei săptămâni, acordarea unui vot favorabil pentru adoptarea proiectului de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice, cu amendamentele aduse de Comisia pentru transporturi şi infrastructură.
Astfel, după adoptarea tacită în Senat, propunerea legislativă menţionată a intrat în dezbatere la Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor primind până în prezent aviz favorabil din par­tea tuturor, cu excepţia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Procedural, urmează ca proiectul de lege să fie dezbătut şi de Comisia pentru industrii şi servicii şi apoi să primească aviz din partea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.
„Instalarea cât mai rapidă a infrastructurii pentru combustibilii alternativi în baza prevederilor acestui proiect de lege, va veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor care au achiziţionat vehicule electrice şi hibride, al căror număr este în continuă creş­tere. România trebuie să se alinieze tendinţelor europene şi mondiale în ceea ce priveşte promovarea vehiculelor electrice, cu impact benefic asu­pra sănătăţii şi siguranţei populaţiei şi mediului“, a punctat deputatul liberal, Glad Varga.
(G.C.)

Recomandările redacției