Verdict final de incompatibilitate pentru primarul din Bocsig

0
209

Agenția Națională de Integritate (ANI) a avut câștig de cauză în fața lui Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig, printr-o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În urma unei decizii a ANI, emise în urmă cu trei ani, Ioan Florin Ciul se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008. Motivul? În timp ce era primar  deținea și calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială. Astfel erau încălcate, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
Ciul a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii de aici i-au dat câştig de cauză primarului, anulând raportul de evaluare al ANI. Agenţia Naţională de Integritate a atacat decizia Curţii de Apel Timişoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Și așa, după mai bine de doi ani, iată decizia pe care Înalta Curte a emis-o în 11 mai 2017: „Admite recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 307 din 12 noiembrie 2014 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi respinge acţiunea formulată de reclamantul Ciul Ioan Florin, ca neîntemeiată. Definitivă”. Este foarte probabil ca viceprimarul din Bocsig să preia atribuţiile primarului până când se vor organiza alegeri.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.