Verificări de mare anvergură în tot municipiul, în următoarele trei zile, privind respectarea normelor impuse de Covid-19

0
608

DSP Arad, împreună cu poliția locală și poliția rutieră, au desfășurat acțiuni de control pentru verificarea respectării legislației sanitare în vigoare, din actualul context epidemiologic la mijloacele de transport în comun din Arad, în această săptămână.

„Se efectuează controale, în continuare, împreună cu Jandarmeria și Poliția Arad pe mijloacele de transport în comun, dar și nu numai”, ne-a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Mai mult, conform celor de la DSP Arad, în următoarele trei zile vor continua controalele la terase, restaurante și piețe. Începând de vineri, 8 octombrie, vor fi implicate toate echipele la nivel municipal, tot Aradul fiind controlat minuțios atât pe terase, pe transportul în comun, cât și pe evenimentele private.

Se va urmări, cu precădere, respectarea purtării măștilor de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise din municipiu, ținând cont de faptul că, în Arad, s-a depășit incidența de 7,5 de cazuri la mia de locuitori.

Persoanele nevaccinate care vor ieși între 20:00 – 05:00, în timpul săptămânii, în afara locuinței, vor fi verificate și sancționate dacă nu dețin asupra lor o declarație pe propria răspundere.

De asemenea, vor fi verificate persoanele prezente la diferite evenimente private, pentru a controla validitatea codurilor QR ale acestora, care demonstrează vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă la Covid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.