Veste bună pentru copiii arădenilor: ghiozdanele vor fi mai ușoare din toamnă

0
265

Vestea bună vine de la ministrul Educatiei, care ne precizează că, greutatea ghiozdanului elevilor va scadea treptat din toamnă.

Ministrul Sorin Cimpeanu susține că greutatea ghiozdanului va scădea începând din toamna anului viitor, prin introducerea manualelor digitale.

Cimpeanu, recunoaste că elevii au de cărat ghiozdane prea grele.

 „Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cimpeanu la Antena3.

„Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scadere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2, 3, 4 ani”, a precizat Cîmpeanu. Greutatea maximă de ridicat și purtat pentru un copil de 7-11 ani, spun specialiștii, nu ar trebui să depășească 2,5 – 3 kg. Din pacate, numărul elevilor care suferă de scolioza si cifoză este în continuă creștere, de la un an la altul. Aproximativ o treime dintre copiii care merg la școală acuză dureri de spate, majoritatea provocate de greutatea ghiozdanului, dar și de poziția incorectă în care stau în bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.