Veste proastă pentru arădeni: Chiar dacă se vaccinează, copiii lor vor intra în carantină la întoarcerea din vacanţă

0
651

Mulţi dintre noi îşi planifică de pe acum vacanţele de vară. Un lucru însă va fi diferit la întoarcerea din vacanţă, faţă de anii precedenţi. Chiar dacă se vor vaccina, arădenii trebuie să ţină seama de acest fapt. Copiii  arădenilor ce  vor merge împreună cu părinţii vaccinaţi într-o ţară cu incidenţa ridicată de COVID-19 vor trebui să intre în carantină, la întoarcerea în România, au anunţat reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică au afirmat că, în cazul în care părinţii vaccinaţi pleacă cu copiii într-o ţară cu incidenţă ridicată, copiii reprezintă un vector de transmisie şi în acest caz trebuie să rămână în carantină la revenirea în România.

Situaţia va fi diferită în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. Dacă o familie care călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19 la întoarcerea în România copilul prezintă riscul de a răspândi boala, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de 10 zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul.

 De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.