Din cauza răcirii vremii, mulţi şoferi se îndreapta spre service-urile auto să-şi schimbe anvelopele cu unele adecvate sezonului rece. Dar, se pare că, în această iarnă șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru această operațiune.

Specialiștii în domeniu spun că schimbarea cauciucurior cu cele de iarnă ar trebui să se facă destul de rapid. ,,Cu cât mai repede, cu atât mai bine, căci preţurile vor începe uşor să crească. Anvelopele s-au scumpit deja cu 20% şi se aşteaptă noi majorari în următoarele luni”, spun aceștia .

În tot mai multe service-uri  clienţii au început să-şi facă programări pentru schimbarea anvelopelor de iarnă cu unele omologate pentru sezonul rece. Au venit mai repede ca să scape de aglomeraţie dar și de teama prețurilor.

”E programul mai lejer şi am profitat de ocazia aceasta, plus că mi-au oferit un discount”, spune un sofer.

Experții spun că importatorii de anvelope anunţă că preţurile vor fi mai mari anul  acesta.

,, În medie, anvelopele s-au scumpit cu 15-20% faţă de anii precedenţi. Scumpirea este datorată contextului internaţional care a dus la majorarea preţului materiilor prime. Nu ştim cum evoluează preţurile, de aceea e important ca şoferii să-şi  schimbe anvelopele din timp. Astfel se evită aglomeraţia şi eventualele majorări de preţuri”, spune un importator de anvelope, pentru Observator. 

Cei care circulă cu anvelope necorespunzătoare pe timp de iarnă riscă amenzi de până la 2.900 de lei şi nu sunt despăgubiţi în cazul producerii unui accident rutier. 

Sursa Observator

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției