Vești bune de la Guvern pentru ULAL Arad

0
508

Termenul de obținere a certificatului profesional pentru asociațiile de proprietari și administratori, firmele de administrare a condominiilor, se prorogă. Acest lucru a fost posibil în urma solicitărilor făcute de Liga Habitat, guvernul emițând un Proiect de OG pentru modificare a Legii 196 /2018,art.106. Este un prim pas important pentru administratorii de condominii. Așteptăm eliminarea și a celorlalte erori din această lege nefericită. După mai multe întârzieri, au fost primite autorizările pentru organizarea cursurilor de formare profesională pentru administratorii de condominii, ne-a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

ULAL Arad, membră a ligii Habitat- Casa Plus, a început înscrierile pentru curs, organizarea în serii de câte 28 de membri, formarea de comisii dar și respectarea normelor de desfășurare impuse de către Ministerul Dezvoltării.

Acest curs este dedicat persoanelor fizice, persoane fizice autorizate sau persoanelor juridice specializate conform legii. Activitatea de administrare include activități de adiministrare tehnică și întreținere a proprietății comune, de contabilitate și de caserie.

Candidații pentru funcția de administrator trebuie să prezinte comitelului executiv al asociației de proprietari documentele prevăzute de lege precum și alte documente solicitate printre care, obligatoriu: atestatul și cazierul judiciar care să ateste că nu a suferit nici o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune de natură economico-financiară.

Atestatul este actul care dovedește calitatea de administrator de condominii prin care persoanele fizice, sau juridice îl vor obține în baza certificatului de calificare profesională.

Organizarea cursurilor de formare profesională în conformitate cu planul de pregătire aprobat este în plină desfășurare. Cursul este compus din două module diferențiate de către experiența și studiile candidaților.

ULAL Arad are deja trei grupe de cursanți formate și continuă înscrierile pentru grupele următoare. Pentru înscrieri și informații vă așteptăm la sediul nostru din str. George Coșbuc nr. 33 între orele 09:30-15:30, mai spune Lupșe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.