Dacă la începutul pandemiei de coronavirus, echipamentele și materialele de protecție lipseau din unitățile arădene, situația s-a mai schimbat pe parcurs. Mare parte din dotări au fost asigurate de Consiliul Județean, iar alte materiale de protecție au venit prin donație, în fondul spitalului și de la unele companii arădene. Însă, stocul de dotări de protecție trebuie suplimentat.

La începutul acestei săptămâni, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad își poate suplimenta dotările, cu echipamente foarte importante în lupta anti-Covid.

Ca urmare a necesității de echipamente medicale și de protecție împotriva COVID -19, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad suplimentează achiziția de echipamente, în luna aprilie 2020, cu: 25 de aspiratoare mobile de secreții, 25 purificatoare de aer, 15 cărucioare de urgență și un aparat de tip video-laringoscop, se arată într-un anunț al administrației județului.

Acest dotări au fost posibile pentru că, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România a semnat, în calitate de Autoritate de Management, primele modificări ale contractelor de finanțare, pentru proiectele care vizează sănătatea și managementul riscurilor și al dezastrelor din cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Recomandările redacției