Primii pacienți arădeni vindecați de COVID-19 ar urma să fie externați în aceste zile. Anunțul a venit tocmai de la reprezentanții Consiliului Județean, în a cărei administrare este Spitalul Județean și implicit TBC.

Vestea dă speranțe arădenilor, întrucât, până acum s-a auzit doar de cazuri de infectări, decese și suspiciuni. Au fost zile în care, mai multe lacune din sistemul medical arădean au ieșit la iveală, dar s-au făcut eforturi pentru ca lucrurile să se îmbunătățească. Tratamentul administrat dă rezultate se pare și la Arad, astfel că primii arădeni care s-au făcut bine ar putea pleca acasă zilele acestea.

Potrivit ultimelor informații, se așteaptă totuși ultimele rezultate de testare, însă, se pare că mai mulți pacienți se simt bine. 

Astăzi (n.a marți) este Ziua Mondială a Sănătății. Vom avea astăzi și primii pacienți vindecați de Covid-19, la Arad, dacă totul merge bine! O veste care ne bucură și ne emoționează, pentru că dă încredere în sistemul medical arădean.

Vă doresc putere și sănătate, multe împliniri și satisfacții profesionale tuturor celor care, în aceste vremuri grele, faceți tot ce este omenește posibil să ne protejați. Respectele mele cadrelor medicale din triajul de la Nădlac, celor de la Unitatea de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă, Boli Infecțioase, TBC, Interne, tuturor medicilor, asistenților medicali, infirmierele, brancardierilor de pe toate secțiile, personalului auxiliar care se îngrijește de sănătatea arădenilor! Sunt cadre medicale pe baricade de trei săptămâni, oameni care și-au lăsat familiile la o parte să se dedice arădenilor, luptă eroic și fac minuni în spitale. Sunt oameni în spitalele noastre arădene care nu au timp să răspundă la comentarii pe Facebook, pentru că luptă să salveze vieți, și o fac cu profesionalism și cu dedicare. În spatele lor este o infrastructură puternică, una care le susține efortul și face posibil ca speranțele de vindecare să devină, din vis, realitate!, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De subliniat că, după tevatura infectării cadrelor medicale, în Spitalul Județean și TBC s-au adus echipamente și dotări de protecție, precum și cele necesare pentru tratament. Luni, în dotarea Spitalului pentru tratarea pacienților cu SARS-CoV-2 au fost aduse opt sisteme de ventilație, donate. Între cei care au contribuit pentru donații se numără Fundația Universitară „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului, Asociația pentru Responsabilitate Comunitară și Fundația pentru Medicină Celulară și Moleculară. La toți acești salvatori mă refer când spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, mă înclin în fața lor și le doresc să se simtă prețuiți și respectați nu doar astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, ci în fiecare oră a fiecărei zile!, a conchis Iustin Cionca.

  • Oana spune:

    De ce domnul Cionca nu nominalizează principalii sponsori care au contribuit la achiziția sistemelor de ventilație, precum și faptul că instituția pe care o conduce nu a contribuit cu nici o sumă de bani la achiziția efectuată. Să precizeze domnul Cionca câte sisteme de ventilație a achiziționat Consiliul Județean Arad ?!

  • gratiana spune:

    De ce d.ul Cionca nu a nominalizat sponsorii care au contribuit cu suma cea mai mare la achizitionarea sistemelor de ventilatie, respectiv domnului Dimitrie Muscă administratorul Combinatului Agroindustrial Curtici si societatii Filip D Impex SRL?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției