În vestul ţării, lupta pentru desemnarea preşedintelui PD-L care va avea loc la Congresul din 23 martie a încins organizaţiile. În timp ce Vasile Blaga este susţinut de organizaţiile din Caraş-Severin, Hunedoara sau Timiş, arădenii pregătesc o adevărată surpriză: candidat propriu la şefia PD-L. Inclusiv actualul vicepreşedinte, Constantin Traian Igaş, a susţinut că arădenii vor vota candidatul propriu, dacă acesta îşi va depune moţiunea la timp.

Caraş-Severin, pe mâna lui Blaga

Udrea sau Blaga? Aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care şi-o pun democrat-liberalii din vestul ţării când discută despre cine ar fi cel mai bun preşedinte al PD-L. Valeria Schelean, deputat PD-L de Caraş-Severin, spune că îl va susţine pe Vasile Blaga la şefia PD-L. „Am ales să mă alătur şi să-l susţin pe domnul preşedinte Vasile Blaga pentru că am descoperit, în echipa domniei sale, oameni extraordinari, deschişi, dedicaţi partidului şi dornici să participe la efortul de reconstrucţie al PD-L. Nu am văzut FSN-ism, ci am văzut oameni profesionişti, hotărâţi să înveţe din lecţiile trecutului. Am văzut oameni cu drag de acest partid, gata să se antreneze într-un efort de echipă pentru pentru relansarea PD-L”, a declarat deputatul Valeria Schelean. Ea spune că a decis să-l sprijine pe Blaga deoarece moţiunea acestuia este una întemeiată pe valori şi nu pe vorbe goale şi declaraţii pentru presă. „Va urma o perioadă de muncă, de reclădire a organizaţiilor, de creare de evenimente pentru comunicarea valorilor noastre, pentru a arăta deschiderea faţă de oameni”, a explicat Valeria Schelean, care a afirmat că este optimistă şi priveşte cu încredere viitorul.

Timişul e cu Blaga

La Timiş, PD-L merge pe moţiunea lui Vasile Blaga. Filiala din Timiş doreşte funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, fără însă ca reprezentanţii partidului să nominalizeze numele celui care s-ar putea să-i reprezinte în conducerea centrală. Democrat-liberalii timişoreni care ar putea ocuoa respectiva funcţie sunt Constantin Ostaficiuc sau Alin Popoviciu. Ostaficiuc, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, este un susţinător al lui Vasile Blaga, pe care l-a şi ajutat să ajungă senator de Timiş. „Organizaţia de Timiş va fi una compactă, unitară, suntem uniţi. Mergem pe preşedintele Vasile Blaga. Se mai vorbeşte de două moţiuni”, a declarat Cornel Sămărtinean, deputat PD-L de Timiş. „Este normal ca Timişul să aibă un vicepreşedinte la nivel naţional. Nu ştiu încă dacă voi candida”, a declarat Alin Popoviciu.

Arădenii ar putea avea candidat propriu

În timp ce arădenii aşteaptă ca primarul Gheorghe Falcă să îşi depună candidatura pentru şefia partidului, surpriza a apărut în organizaţia arădeană. Primarul comunei Şicula, Aurel Radiţa vrea să devină preşedinte al PD-L şi chiar speră să fie susţinut pentru această funcţie. Însă dacă Gheorghe Falcă va decide că va dori să candideze, Radiţa a anunţat că se retrage din cursă, deoarece nu-şi poate permite să divizeze organizaţia judeţeană a PD-L Arad, care este cea mai puternică din ţară.

Organizaţie unită

Constantin Traian Igaş, vicepreşedinte al PD-L şi fost ministru de Interne, a declarat că dacă la şefia partidului va exista o candidatură din partea organizaţiei arădene, aceasta va fi susţinută de către toată delegaţia Aradului. „Dacă va exista o candidatură din partea PD-L Arad, avem toată motivaţia să votăm pentru acel membru”, a explicat Igaş. El l-a sprijinit pe Radiţa şi la alegerile locale. Aurel Radiţa, primarul comunei Şicula a tatonat în urmă cu câţiva ani posibilitatea de a fi desemnat comisar european.

 

Recomandările redacției