Procurorii DIICOT au avut mult de furcă în această perioadă cu traficanții de droguri care activează în partea de Vest a țării.

La data de 10.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 09.03.2022, inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul Arad, având asupra sa cantitatea de 5.749,25 grame de canabis, acțiune realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul S.C.C.O. Arad. În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a introdus în țară, prin intermediul unei societății de coletărie, un colet cu țară de proveniență Spania, în greutate totală 17 kilograme, în care erau disimulate drogurile de risc.

Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul Arad, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 76.790 lei, 35.500 euro și 15 lire sterline.

În cursul zilei de 10.03.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

Lugoj-Timișoara

La data de 10.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 10.03.2022, inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul Lugoj, având asupra sa cantitatea de 12 kilograme de canabis, acțiune realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul B.C.C.O. Timișoara. În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a introdus în țară, prin intermediul unei societății de coletărie, un colet cu țară de proveniență Spania, în greutate totală 24 kilograme, în care erau disimulate drogurile de risc, destinate comercializării către consumatorii din municipiul Timișoara.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timișoara.

Mehedinți

La data de 11.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2021, inculpatul a înființat o cultură de cannabis pe raza unei comune din județul Mehedinți, drogurile ce urmau a fi obținute fiind destinate comercializării.

La data de 10.03.2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Mehedinți, în urma cărora au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 600 de grame de fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, 8 plante de cannabis, cu o înălțime de 50 și 100 de cm, cu inflorescențe, un cântar electronic de precizie, grindere, telefoane mobile, un laptop, corturi din material textil cu elemente de structură, filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și a umidității, ventilatoare cu tubulatura aferentă, transformatoare, precum și alte bunuri folositoare la cultivarea plantelor de cannabis.

8 kilograme de cannabis la Timișoara

La data de 10.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 10.03.2022, inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul Timișoara, având asupra sa cantitatea de 8 kilograme de canabis, acțiune realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul B.C.C.O. Timișoara. În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a ridicat de la o societate de coletărie două colete în care erau disimulate drogurile de risc.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Alba și Cluj

La data de 11.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe cunoscând că sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpații au procurat și depozitat droguri de risc și de mare risc, precum și produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării acestora pe raza județelor Alba și Cluj.

La data de 10.03.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și Alba-Iulia au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj și Alba, în urma cărora au fost identificate și ridicate, în vederea continuări cercetărilor, 326 de comprimate Ecstasy, 30 de grame de cocaină, 814 grame de cannabis, o instalație de cultivare a cannabisului indoor, 1.200 de grame de substanță psihoactivă pulverulentă, 44 de pungi cu substanță psihoactivă pulverulentă, 2 grame de ciuperci halucinogene, 10 telefoane mobile, un cântar electronic, 1 pistol de tip airsoft, 2 săbii, 5 cuțite și suma de 1.500 de lei.

Recomandările redacției