Veteranul jandarm Crăciun Pantea, sărbătorit de camarazi la împlinirea a 105 ani de viață

0
317

jandarm 2

jandarm 3

jandarm
Jandarmii arădeni l-au sărbătorit, luni, pe camaradul lor, veteranul de război colonel Crăciun Pantea, la împlinirea remarcabilei vârste de 105 ani.
Colonelul Crăciun Pantea s-a născut în ziua de… Crăciun a anului 1909, în localitatea Calacea, din judeţul Bihor, însă, pe certificatul de naștere, acesta a fost înregistrat la data de 11 ianuarie 1910.
Crăciun Pantea a fost încorporat la data de 5 aprilie 1932, în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933, când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. El a căzut prizonier la data de 26 aprilie 1944 şi a fost ţinut în lagăr timp de şapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.
„La împlinirea celor 105 ani de viaţă, jandarmii arădeni, împreună cu care îi sunt alături în acest moment aniversar, îi urează veteranului colonel Crăciun Pantea multă sănătate, viaţă îndelungată și multe bucurii alături de cei care îi sunt dragi”, îi ura, în numele întregii Unităţi, mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.