VI-FE e alergică la fruntașe: Șoimii Lipova – Victoria Felnac 3-1

0
230

Trupa lui Sabău a trecut cu bine de unul dintre adversarii incomozi ai finalului de tur la capătul unei prestații destul de bune pe sinteticul de la „Șega”. În schimb, Felnacul și-a demonstrat limitele când vine vorba despre echipele cu pretenții, după Criș, Curtici și Pecica, nereușind să cunoască gustul succesului nici cu Lipova.
Suprafața rapidă de joc a impus un ritm rapid încă din debutul derby-ul etapei a 13-a. Echipa mai interesată de construcția jocului a fost Lipova, în timp ce Felnacul s-a bazat pe contrele lui Popa, Borteș sau Băd. Dar,  a fost nevoie de o fază fixă pentru deblocarea tabelei. Filimon a centrat din corner, Bier a prelungit cu capul pentru Pașcu, acesta marcând tot cu o lovitură de cap.  Tot „șoimii” au fost mai periculoși, putând să se distanțeze dacă Filimon (bară) și Gîlcă nu ar fi ratat din poziții bune.
Felnacul s-a trezit cu adevărat la reluare și a și reușit egalarea. În minutul 52, R. Popa a obținut o lovitură liberă de la 19  metri ușor lateral dreapta, iar Dubeștean l-a surprins pe Bujor, fostul său coleg de la Gloria, cu un șut pe jos. Lipovanii nu au dezarmat și a fost rândul goal-keeperului lui VI-FE să nu fie foarte atent la execuția lui Filimon de la 20 de metri lateral stânga. Era 2-1 în minutul 66, dar Vlad Filimon avea șă-și treacă în cont „dubla” 7 minute mai târziu. Fostul ineuan a ajuns la o pasă de pe dreapta a lui Vasinc și a trimis din 4 metri printre picioarele lui Pașcalău. Dubeștean, printr-o nouă lovitură liberă de la marginea careului executată la o palmă de colțul lung, respectiv Vasinc au avut ocazii bune de a mai marca, însă tabela a rămas fixată la 3-1.
Rezultatul îi conferă și aproape sigur titlul de vicecampioană de toamnă Lipovei, deși, poate, speranțele „alb-albaștri-lor” erau și mai mari privind prima parte a sezonului.
Formații:
Lipova: Bujor – Kocsis (80 Pantea), Pașcu, Bercu, Tomuț – Gîlcă (74 Blănaru), Simion, Bier, S. Popa (84 Edu) – Filimon, Vasinc (84 Orza).
Felnac: Pașcalău – Isac, Gabor, Dubeștean, Istin – Moisă (79 Gâdea), Vidac (85 Felnacichi) –  Borteș (46 Nichituț), Bogdan (68 Sabău), R. Popa – Băd.
Arbitri: Alin Bolcaș – Mihai Stanciu, Filip Cîrmaci. Observatori AJF: Leontin Buda, Ovidiu Coman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.