VI-FE, la cea mai neagră toamnă din istorie: „Ristin ne lipsește mult, dar greșeli și ghinioane au fost și înainte de dispariția sa”

0
245

Victoria Felnac a încheiat cu o medie de 1,2 puncte pe meci poate cea mai neagră toamnă din istoria clubului. Clubul felnăcan a ajuns în atenția mediei naționale după moartea tragică, în condiții suspecte, a președintelui Dan Ristin. Apoi, în decurs de două săptămâni, fundașul Gyebnar și-a pierdut mama și bunica, pentru ca din punct de vedere sportiv antrenorul Lucian Ciba să aibă mari probleme cu accidentările și suspendările.
Și, când ceva începe prost, cu înfrângerea la „masa verde” de la Beliu pentru că D. Crișan a jucat în stare de suspendare, se termină și mai prost, cu o remiză pe teren propriu cu codașa din Pîncota. Ceea ce a fost, în mare, în etapele 1-15 relatează Lucian Ciba.
„Am început rău sezonul, cu 0-3 la Beliu, la Comisie și 1-3 acasă, cu Socodorul. Încă din start am avut destule absențe, iar ghinioanele au continuat și după aceea. Niciodată nu am avut tot lotul la dispoziție din cauza accidentărilor sau suspen­dărilor, cea mai grea situație întâmpinând-o la Vladimirescu, când ne-au lipsit aproape toți fundașii centrali. A trebuit să joace «secundul» Pîncotan, care nu se mai antrenase de luni bune și am pierdut. Apoi, am avut un ghinion teribil la meciurile de acasă cu primele două clasate. Ambele le-am pierdut nemeritat în prelungiri. În special contra Zăbraniului am fi meritat noi mai mult victoria, iar rezultatul corect în fața Curticiului a fost remiza albă. Ca să nu mai vorbesc despre ultima partidă a anului, contra Pâncotei, când ne-am bătut joc de ocazii și am fost egalați spre final la unul dintre puținele lor atacuri. Așadar, nu pot să fiu mulțumit cu cele 18 puncte și locul 8, în condițiile în care obiectivul nostru inițial era prezența în careul de ași. Cel puțin asta speram eu la ce lot ne-am format și condițiile create de conducerea comunei și cea clubului. Le-am și comunicat jucătorilor că nu am fost mulțumit de unii dintre ei, dar asta nu înseamnă că nu am în continuare încredere în ei sau în marea lor parte”, spune antrenorul „alb-roșiilor”.
După disparția tragică a lui Ristin, la conducerea clubului părea să urmeze Alex Sabău, dar planurile conducerii comunei par să se fi schimbat, iar Constantin Bura are cele mai mari șanse să preia mandatul de președinte al clubului.
„În primul rând, Dan Ristin ne lipsește mult mie și băieților, atât sufletește cât și profesional, Dumnezeu să-l odihnească în pace. Viața merge, însă, mai departe, iar eu încă nu știu nimic despre ceea ce va urma la nivel de conducere a clubului. Dar, probabil, săptămâna ce vine, când trebui date și ultimele salarii pe acest an, s-ar putea să fie clarificat și acest aspect poate chiar din gura domnului primar Malița. Dânsul a promis că vine la echipă când va avea timp, acum nu știu dacă asta se va întâmpla luni, marți. Personal am de discutat câteva aspecte cu noul președinte, legat în special de programul de pregătire, dar și cu privire la două-trei transferuri și, dacă e cazul, să vedem dacă renunțăm la cineva. Doar Gyebnar ar avea ceva discuții cu cei de la Zăbrani, dar nici el nu ne-a comunicat că ar vrea să plece. Oricum, obiectivul în cele 7 partide rămase de jucat din acest sezon este urcarea în Top 5-6. La ce lot avem, nu ar trebui să terminăm mai jos, iar cu o pregătire bună de iarnă eu zic că vom și reuși”, mai consideră fostul mijlocaș al UTA-ei de la cârma felnăcanilor.
Pentru VI-FE sezonul de primăvară începe abrupt, cu o deplasare pe terenul viceliderului Frontiera Curtici. Vacanța de iarnă se va încheia la mijlocul lunii ianuarie la Felnac, Lucian Ciba intenționând să conducă și un semi-cantonament pe plan local de o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.