Beniamin Crișan și-a aflat pedeapsa pentru crima comisă împotriva Antoniei, fetița de numai patru anișori care îl numea „tati“ pe cel care avea să o omoare. Criminalul nenorocit, monstrul sadic și fără pic de emoție a fost condamnat la 17 ani și ceva de închisoare, într-o primă fază. Este mult prea puțin pentru viața Antoniei.

Acest jeg infect, care nu merită să fie încadrat în rândul oamenilor, nici măcar al ființelor – sunt animale mult mai sensibile decât el, nu a avut nicio remușcare după fapta comisă, ba din contră, și-a alcătuit un plan foarte bine pus la punct, calculat în cel mai mic detaliu, de a scăpa basma curată de acuzația de crimă. A fost însă prins la fix de oamenii legii, iar fiara cu chip de om nu a mai apucat să își ducă la bun sfârșit planul diabolic. Cu toate astea, legea din România, în loc să îl condamne pe nenorocit cel puțin la închisoarea pe viață, dacă nu chiar spânzurare, îl trimite într-o celulă, cu televizor și acces la internet, cu pat cu saltea moale, cu acces la sala de gimnastică și cu masa asigurată pe cel puțin 12 sau 13 ani de zile, câți probabil va petrece în acel paradis.

Antonia, fetița de patru ani, a fost izbită cu capul de pereți până și-a dat duhul în mâinile criminale ale tatălui ei vitreg, Beniamin Florin Crișan. Este și greu să înăbuși sentimentul de revoltă față de acest bărbat, pe care îl consider mai mult decât un monstru, un adevărat criminal odios, fără strop de ceva uman în el. Beniamin Crișan este atât de odios și de diabolic încât la reconstituirea crimei a fost în stare să joace un teatru ieftin și perfid, vărsând lacrimi de crocodil, însă printre suspine lăsa foarte clar să se înțeleagă faptul că „am fost sub influența drogurilor“. Știa că acest lucru poate cântări enorm în fața instanței și l-a exploatat la maxim. Un drogat însă nu era capabil să ascundă crima pe care a făcut-o, să introducă trupul fetiței într-un geamantan, să îl care cu taxi-ul, să îl ardă și apoi să mușamalizeze totul cu atâta precizie.

Merită acest criminal o simplă condamnare de 17 ani și patru luni?

Sentința Tribunalului Arad poate fi atacată în apel, însă mai trebuie menționat că a fost admisă și acțiunea civilă a părinților Antoniei. Aceasta se referă la un milion de euro în ceea ce o privește pe mamă și 500.000 de euro, ceruți de tată.

Cu alte cuvinte, drama Antoniei a făcut pe toată lumea fericită. Criminalul Beniamin Crișan a primit o condamnare infimă, mama Antoniei, care dormea fără nici un fel de grijă în brațele criminalului, deși știa că acesta i-a omorât copilul, se va alege cu un trai la care nu a visat niciodată, iar tatăl biologic al victimei, care de abia ținea legătura cu fetița sa, s-a procopsit de asemenea cu o sumă frumușică, care îl va face om pe viață.

În schimb, Antonia zace într-un mormânt care va fi uitat în scurt timp, iar drama ei va fi trecută sub perdeaua uitării.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i aline pe vecie sufletul ei minunat!

Recomandările redacției