Partida de la Vladimirescu părea să aibă o favorită clară. Unirea Sântana venea după sezonul trecut foarte bun, avându-i în lot pe Alin Drăgan și Adrian Drida, doi jucători cu experiența primului eșalon fotbalistic românesc. De cealaltă parte, Cristi Man încearcă să pună la punct o echipă după chipul și asemănarea sa ca fotbalist și anume o formație arțăgoasă ce se luptă pentru fiecare balon și pune suflet atunci când intră pe gazon.
Startul partidei a fost echilibrat, cu un plus la posesie pentru oaspeți, fără însă ca aceștia să se apropie periculos de poarta celor de la Glogovăț. Minutul 20 a adus prima ocazie mare a partidei, Negrea a scăpat în careu, l-a driblat pe Peia, a șutat, dar Șoltesz a respins. Două minute mai târziu, fază trasă la indigo, doar că de această dată portarul Sântanei a respins în corner. Cornerul a fost executat până la Ardelean, acesta a reluat cu capul la colțul lung, Șoltesz s-a întins foarte bine și a scos de lângă bară pentru ca Gherman să reia doar cu pieptul pe lângă poartă. Gazdele au rămas în ofensivă și Cornea a reluat din zece metri, dar îngerul păzitor al celor de la Sântana – Șoltesz – l-a blocat foarte bine atât la prima reluare, cât și la a doua. Cu 5 minute înainte de final a avut loc unul din momentele importante ale partidei. Florea a scăpat în careul gazdelor, a tras pe lângă poartă, dar a fost ușor incomodat în momentul șutului de un fundaș al gazdelor. Sântana a cerut penalty, „centralul” Jurcă nu a acordat nimic, iar Adrian Drida a protestat. Experimentatul mijlocaș a primit cartonașul galben, dar a continuat să vocifereze, iar Jurcă i-a acordat pe loc al doilea galben și l-a eliminat. S-a intrat la cabine cu scor alb, dar cu Glogovățul având om în plus pe teren.
Totuși, după pauză, nu s-a simțit jucătorul în minus al oaspeților. Unirea a ținut bine jocul sus și gazdele nu s-au putut apropia de poarta adversă. Ba, mai mult, Ungur a pătruns foarte bine în careu, a centrat în șase metri, dar Tănasă a respins în corner de lângă Alin Drăgan care se pregătea să reia în plasă. La faza imediat următoare Bu­buș a scăpat singur cu portarul advers, dar a șutat pe lângă. Un minut mai târziu, Ruja a făcut o fază la indigo, dar Șoltesz a respins.
Finalul de meci a fost unul alert, atât gazdele cât și oas­peții trecând rând pe rând pe lângă lovitura decisivă. S-a jucat pe contre, iar în urma unei astfel de faze Negrea a fost faultat în careu de către Ungur și s-a dictat penalty în chiar minutul 90! Cornea a transformat cu exac­titate, iar forcingul de final al vicecampionilor a adus doar o ploaie de centrări fără efect pe tabelă.
Formatii:
CS Glogovăț: Vîrtaci – Gherman (Danciu), Stavilă, Tănasă, Avram – Goldiș (Mărculescu), Cornea, Ardelean (Magdi), Gornic (Ruja) – Negrea, Bubuș
Sântana: Șoltesz – Ungur, Brozbic, Peia, Lanțoș – Bodea (Vuin), Mateiu (Topac), Cristea (Stanciu) Florea (Bolba) – Ad. Drida, Drăgan
Arbitri: Tudor Jurcă – Emil Arsa, Lucian Berariu
Observatori: Gheorghe Sfăt, Cristi T.

Recomandările redacției