Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA

0
286

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut, joi noapte, de procurorii anticorupţie în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat la DNA pentru cumpărare de influență, informează News.ro și Agerpres. Bogdan Olteanu este suspectat că ar fi primit de la omul de afaceri un milion de euro şi alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

Viceguvernatorul BNR a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit surselor judiciare citate de cele două agenții, Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu în 2008 pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu), dar nu a recunoscut că a primit bani de la omul de afaceri.

Ar fi vorba despre o sumă de două milioane de euro cash, pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi trimis-o lui Bogdan Olteanu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri din Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, susțin sursele judiciare citate de News.ro.

Și Agerpres transmite că, potrivit surselor sale, suma despre care se vorbește în acest caz s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro, dar se face referire și la sprijin electoral, servicii de marketing și consultanță pentru traficarea influenței în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupție.

Ulterior, în presă au apărut informații potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu și Bogdan Olteanu ar fi implicați într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupție în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. În acest nou dosar, Sorin Ovidiu Vîntu este suspectat de cumpărare de influență.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

 

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.