baltaViceprimarul comunei Brazii, Nicuşor Vesa, spune că în această perioadă este preocupat de lucrările edilitare, în special de cele care vizează bisericile, în condiţiile în care se aporpie sărbătorile de Paşte. „Vom decolmata şanţurile şi podeţele, vom vărui pomii care sunt la stradă. Se aporpie Paştele şi reprezintă un eveniment important pe care trebuie să-l întâmpinăm aşa cum se cuvine. Aş dori să mai precizez că am pietruit drumul de la Buceava la Şoimuş, am avut în vedere să rezolvăm lemnele pentru încălzirea de pe perioada iernii pentru cele trei şcoli din Iacobini, Mădrigeşti şi Secaş”, a spus viceprimarul Nicuşor Vesa.
Împreună cu viceprimarul ne-am deplasat la unul dintre investitorii privaţi din Brazii. Este vorba despre Sorin Jiva, cel acre a amenajat trei suprafeţe de luciu de apă, populate cu peşte. Suprewfaţa totală este de două hectare şi jumătatea, care a fost împărţită în trei şi populată cu peşte din specia crap. Acesta spune că este prezent aici cel mai des la final de săptămână, pentru pescuiit sportiv. Acesta este şi motivul pentru care a amenajat această zonă. „Am amenajat întreaga zonă pentru pescuit sportiv. De asemenea, sunt aici câteva căsuţe cu spaţii de cazare. Am făcut mari investiţii aici şi muncesc destul de mult, uneori de dimineaşa până seara, împreună cu soţia”, a afirmat Sorin Jiva.
Aceasta se arată însă nemulţumit de birocraţia existentă în România şi spune că are controale de care nici nu a mai auzit. Sorin Jiva afirmă că acestea nu fac decât să complice lucrurile şi să îi dezamăgească pe cei carec doresc să investească. „Mă trezesc cu tot felul de controale de care nu am mai auzit până acum. Vă rog să mă credeţi că sunt extrem de dezamăgit de birocraţia existentă în această ţară. M-am trezit cu nişte domni de la Agenţia Naţională a Pisciculturii care m-au întrebat de atestare. Le-am aspus că ştiu de aceasta întrucât sunt şi silvicultor”, a mai completat Sorin Jiva.

Recomandările redacției