În această dimineață, Primăria a demarat o nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Arad. Această nouă etapă a debutat astăzi, la ora 7,00, cu un tratament împotriva larvelor de țânțari (antilarvar). Aplicarea acestui tratament se va face pe zonele/fâșiile de pe malurile Râului Mureș, de la malul lacurilor (Pădurice-Lac), a bălților temporare și/sau permanente (Homocul Mic, Homocul Mare), a canalelor deschise (Mureșel, Ier, Țiganca, Zădârlac), parcuri și zone de agrement cu vegetație, terenuri virane și în general toate zonele umede cu vegetație de pe raza Municipiului Arad.

Pentru asigurarea eficacității activității de combatere, tratamentele insecticide vor fi aplicate concomitent împotriva larvelor și adulților de culicide (țânțari). Prin urmare, în zilele de luni și marți, pe timp de noapte, în intervalele orare 21:30 – 04:30, tratamentele chimice de dezinsecție se vor aplica impotriva țânțarilor adulți, vizați fiind acum în special adulții speciilor de țânțari din genurile Culex (vectori de West Nile) și Anopheles (vectori de malarie) care depun ouă, inițiind ciclurile de dezvoltare din anul în curs, ne-a declarat Ilie Cheșa, viceprimarul Aradului.

Aceste tratamente se vor aplica pe toate aliniamentele stradale, zonele verzi, în toate cartierele municipiului (fâşii verzi plantate, spaţii verzi lângă condominii, parcuri, scuaruri, malurile Mureşului, a canalelor deschise, Lacul Pădurice, etc).

Tot în această etapă, va fi aplicat și un tratament împotriva căpușelor (vectori de boli bacteriene, virale sau parazitare) și care se va aplica în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, dar și locații reclamate ca fiind posibile focare aflate pe domeniul public și privat al municipalității. Acest tratament va fi aplicat începând cu ora 07:00 până la finalizare, în data de 12.07.2022“, mai spune Ilie Cheșa.

Recomandările redacției