Viceprimarul Toma Banciu, felicitat de primar şi colegi

0
489

Săptămâna trecută,  a avut loc în sala Consiliului local, şedinţa de alegere a viceprimarului şi stabilirea noului Consiliu local. Câştigătorul a fost Toma Banciu din partea Partidului Social Democrat având majoritatea din voturi.
După încheierea şedinţei, noul viceprimar a fost felicitat de Radu Giurgelea, primarul comunei şi de colegii din consiliu. Iată ce ne spune Călin Tomşa un nou consilier.
„Gata cu politica, de acum trebuie să ne punem pe trea­bă, doar aşa putem obţine încrederea cetăţenilor”.
Nedeia de la Tăcăşele
Două zile de activitate au avut loc în satul Avram Iancu de unde aparţine tradiţionala Nedeie de pe Valea Tăcăşelelor. Sâmbăta şi duminica au venit spectatori, comercianţi, de asemenea au avut loc şi activităţi culturale. Avram Iancu cu denumirea veche Aciua, este un sat cu mulţi meşteri lemnari care confecţionează furci din lemn pentru adunatul fânului, ele fiind din carpen, frasin, cireş şi alte esenţe.

Nedeia de la Tăcăşele a ajuns la cea de-a 96-a ediţie care se ţine de obicei a doua zi după Rusali. Conform tradiţiei, sărbătoarea a debutat cu o slujbă religioasă efectuată de un sobor de preoţi la această Rugă în cadrul căreia a fost binecuvântată rugăciunea pentru bucatele şi roadele câmpului. La slujbă au participat autorităţi din partea judeţului, Iustin Cionca, preşedintele CJA, senatorul Ioan Cristina, deputatul Eusebiu Pistru, consilierii judeţeni şi localnici. După oficierea slujbei cei prezenţi în frunte cu primarul Radu Giurgelea, s-au îndreptat spre scena de unde edilul comunei a salutat prezenţa care a participat la sărbătoare.
A invitat pe scenă primul ales, Toma Banciu care a adresat câteva mulţumiri celor care l-au susţinut. Mai departe, pe scenă a fost invitat Iustin Cionca cel care a spus şi el câteva cuvinte în deschidere. În cele din urmă scena s-a umplut de autorităţi iar după terminarea discursurilor s-a trecut la programul cultural-artistic.
În deschiderea programului a vorbit Claudia Deac care a prezentat ansamblul de dansatori, Junii Ţării Zărandului din Pleşcuţa însoţiţi de primarul comunei Viorel Groza. De la sărbătoare nu a lipsit perla Bihorului Florica Zaha care a cântat în duet cu Riana Giurgelea şi au ridicat publicul în picioare. La această sărbătoare au mai cântat Simona Boncuţ şi Nicu Vesa, Roxana Negru, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaş şi alte formaţii.
Prezenţi au fost şi comercianţii cu diferite preparate din carne, dulciuri şi băuturi răcoritoare. Nu a lipsit nici renumitul comerciant Gelu Sida cu produsele lui ecologice.
Sărbătoarea a decurs foarte bine, fără vreun incident, ordinea fiind asigurată de jandarmerie şi poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.