Majorarea fondului de salarii din sistemul public este posibilă cu până la 4% în 2014, dar nu s-a decis încă modul în care vor fi distribuiţi banii suplimentari, a afirmat joi, la Giurgiu, premierul Victor Ponta.

„Avem o posibilitate de creştere de circa 3-4 % a fondului de salarii. Ori asta trebuie să decidem până la sfârşitul lunii, dacă mai mărim salariile cele mai mici din administraţia publică sau dacă încercăm să acoperim impactul negativ al reducerii CAS-ului”, a declarat Ponta.

El a precizat că subiectul este încă în dezbatere, însă o decizie va fi luată până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a nu se întârzia calendarul adoptării bugetului de stat pentru anul 2014.

„E o chestiune pe care o dezbatem în această perioadă în cadrul Ministerului de Finanţe şi cu ceilalţi miniştri, după care o discutăm la sfârşitul lunii cu delegaţia Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, iar în prima şedinţă din noiembrie adoptăm în Guvern proiectul de buget şi-l trimitem la Parlament. Parlamentul va avea cel puţin o lună, luna noiembrie, în care dezbate bugetul, îl aprobăm, în aşa fel încât în decembrie şi instituţiile publice să ştie practic pe ce se bazează în 2014”, a explicat premierul.

 

 

 

(A,AS – autor: George Onea, editor: Karina Olteanu)

 

Recomandările redacției