Germania rămâne şi va fi întotdeauna principalul partener economic şi comercial al României, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la recepţia oferită de Ambasada Germaniei la Bucureşti cu ocazia zilei naţionale a Republicii Federale Germania.

„Vă mulţumesc pentru invitaţia de a participa la această zi specială pentru Germania şi pentru Europa. Cu acest prilej cred că este momentul şi locul în care să adresez în numele Guvernului României reprezentanţilor companiilor germane care investesc în România, care creează locuri de muncă, care creează bunăstare şi siguranţă pentru cetăţenii români. (…) Germania rămâne şi sigur va fi tot timpul principalul partener economic şi comercial al României”, a declarat premierul adresându-se ambasadorului german la Bucureşti,Werner Hans Lauk, şi invitaţilor la eveniment.

Totodată, Ponta a exprimat mulţumiri pentru sprijinul acordat de Germania în domeniul educaţiei. „În mod sigur dezvoltarea pe viitor economică a României nu depinde doar de investiţiile germane, ci şi de nivelul de educaţie al tinerilor români. Vreau în mod special să mulţumesc reprezentanţilor landului Baden-Württemberg, landul natal al domnului ambasador, pentru sprijinul pe care-l acordă în îmbunătăţirea sistemului de educaţie profesională. Este un sistem de la care avem foarte mult de învăţat şi care ne poate ajuta în viitor să pregătim mai bine tinerii români”, a declarat premierul.
Şeful Executivului a ţinut să le mulţumească parlamentarului Suzanne Karstner, prezentă la eveniment, şi deputatului Ovidiu Ganz pentru implicarea în organizarea întâlnirii pe care avut-o anul acesta cu cancelarul german Angela Merkel.Victor Ponta a spus că România aşteaptă cu nerăbdare instalarea noului guvern german, care este important nu doar pentru Germania, dar şi pentru întreaga Europă al cărei motor este.

 

 

(A-autor:Daniel Florea, editor: Karina Olteanu)

 

Recomandările redacției