Pompierii români au avut în prima jumătate a acestui an 145.000 de intervenţii, demonstrând că au ca prioritate siguranţa tuturor cetăţenilor din România, a declarat premierul Victor Ponta, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Pompierilor.

„Cu ocazia Zilei Pompierilor Români, îi onorăm pe cei pentru care devotamentul, curajul şi altruismul sunt calităţi puse în slujba salvării de vieţi omeneşti, a protejării mediului şi a bunurilor românilor. Riscurile pe care şi le asumă în efortul de a-şi ajuta semenii sunt dovada unor calităţi morale extraordinare, care au fost întotdeauna apreciate de români prin respectul şi încrederea pe care le-au afişat faţă de instituţia Pompierilor”, se arată în mesajul semnat de primul ministru şi transmis de biroul de presă al Guvernului.

Ziua pompierilor se sărbătoreşte la 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluţiei de la 1848.

În cursul acestei zile, porţile celor 21 de subunităţi operative din cadrul ISU Bucureşti vor fi deschise vizitatorilor până la ora 20.00, dar vor mai fi organizate şi alte evenimente, printre care se numără un ceremonial comemorativ şi o expoziţie de tehnică.

 

 

(AS – autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu)

 

Recomandările redacției