Ponta-des.jpgPremierul Victor Ponta a anunţat, luni, că proiectul referitor la Roşia Montană va fi pus pe ordinea de zi a Senatului şi respins, acelaşi parcurs urmând să fie şi la Camera Deputaţilor.

Ponta a precizat că a venit la Parlament pentru a se asigura că proiectul de lege va fi pus ”rapid” pe ordinea de zi.

”Am văzut declaraţia dlui Blaga şi a dlui Antonescu. Nici în PSD nu eram foarte clar într-o direcţie sau alta, lucrurile sunt împărţite. (…) Vreau să mă asigur că dl Antonescu, preşedintele Senatului, pune rapid pe ordinea de zi a Senatului proiectul de lege. Se respinge. (…) La fel va fi şi la Cameră şi s-a închis acest proiect. Eu, ca prim-ministru, trebuie să găsesc alte soluţii pentru investiţii străine şi crearea de locuri de muncă”, a adăugat Ponta, la Parlament.

Întrebat despre declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind Roşia Montană şi despre cum vede faptul că europarlamentarul liberal Adina Vălean a susţinut proiectul premierul a evitat să se pronunţe.

”Nu mă pot supăra absolut deloc (n.r. pe declaraţiile lui Crin Antonescu). Până la urmă domnul preşedinte Băsescu, în 2009, a susţinut proiectul Roşia Montană că avea alegeri prezidenţiale. Domnul Antonescu nu-l mai susţine în 2014 că are alegeri prezidenţiale. Astea sunt lucruri politice, important e că atâta timp cât există în mod clar o majoritate împotriva proiectului nu mai are rost să mai pierdem foarte mult timp”, a mai spus Ponta.

 

(AS – autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tănăsescu)

 

Recomandările redacției