Într-un meci care a demonstrat cu precizie nivelul foarte scăzut la care a ajuns baschetul feminin românesc, cele două echipe au oferit un „spectacol“ trist al ratărilor și greșelilor pe bandă rulantă. Și dacă la gazde poate fi invocată valoarea ilustrată de locul în partea inferioară a clasamentului, în cazul fetelor noastre cel mai probabil lipsa de concentrare a fost decisivă în ceea ce privește prestația sub așteptări. Pentru că, în ciuda avertismentelor lui Jose Araujo, sportivele Aradului au părut a fi încă în transa produsă de victoria cu CSM Satu Mare de la sfârșitul săptămânii trecute.

Intrată în meci în formula Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță, Vitulova, FCC Baschet UAV Arad a condus o singură dată în primul sfert, cu 4-3. În rest, echipa noastră a părut surprinsă și depășită de apărarea agresivă a bucureștencelor, care au reușit să câștige neașteptat primele 10 minute, cu 11-7. Sfertul 2 a însemnat o continuă alegare după egalare. Cu Akathiotou intrată în locul lui Manea, Aradul a reușit acest lucru la mijlocul sfertului, 22-22, pentru ca imediat însă gazdele să revină în avantaj, unul pe care nu l-au mai cedat până la finalul sfertului 2. Echipa noastră a continuat să greșească foarte mult pe fază de atac și să fie prea pasivă în defensivă astfel că la pauza mare tabela indica meritat scorul de 27-23.

Aradul revine de la cabine cu același prim 5 cu care a început partida; din păcate și cu aceleași metehne. Cu chiu cu vai, fetele noastre reușesc să egaleze și apoi să preia conducerea la jumătatea sfertului (33-35). Ar fi fost momentul ca echipa noastră să apese pedala de accelerație dar a scăpat momentul psihologic. Timp de minute bune cele două echipe nu reușesc să înscrie, greșelile fiind demne de baschetul juvenil; iar cu 10 minute înainte de final scorul continuă să le fie favorabil gazdelor: 38-37. Din fericire, în ultima parte a meciului, echipa noastră reușește să greșească mai puțin decât adversarele. Se ajunge jumătatea sfertului la 42-46 (prima dată în meci când conducem la mai mult de două puncte diferență) iar din acest moment arădencele se trezesc parcă dintr-un somn greu și încep să evolueze așa cum era de așteptat să o facă din startul meciului. A fost suficient pentru victorie (scor final 46 – 55) dar nu și pentru a șterge impresia de neseriozitate. Ne-am jucat cu focul și nu a lipsit mult să ne ardem.

Pentru FCC Baschet UAV Arad au marcat: Keys 18 (1×3), Vitulova 18 (1×3), Ghiță 13, Mîrne-Nagy 3, Akathiotou 2, Hadzovic 1.

Recomandările redacției