În această seară a avut loc la Sala Sporturilor „Victoria“ meciul restanță din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Feminin, dintre FCC Baschet UAV Arad – BC Sirius Mureșul Târgu Mureș.

Echipa noastră a avut ceva emoții în startul meciului, oaspetele conducând pe aproape toată durata primelor 10 minute. În momentul în care diferența a ajuns la 6 puncte în favoarea adversarelor (12-18), fetele noastre s-au trezit însă aproape ca la un semnal și a urmat o serie extraordinară de 17 puncte marcate și doar două primite. Echipa din Târgu Mureș a încercat o revenire pe finalul sfertului doi însă galben-albastrele au intrat la cabine cu un avantaj de 9 puncte, destul de confortabil.

Partea a doua începe într-o notă de echilibru dar la jumătatea sfertului, un nou forcing al amfitrioanelor aduce o diferență de 17 puncte pe tabelă. De aici încolo, fetele noastre vor menține permanent acest ecart. Spre final Jose Araujo va face câteva schimbări însă nici așa echipa oaspete nu va reuși să se apropie, ba dimpotrivă, trei minute înainte de final, distanța dintre cele două echipe va depăși chiar și granița celor 20 de puncte.

FCC Baschet UAV Arad – BC Sirius Mureșul Târgu Mureș 74-54 (19-20, 22-12, 17-9, 16-13)

Akathiotou 15 (1×3), Hadzovic 15, Ghiță 13 (1×3), Vitulova 12, Manea 8, Mîrne-Nagy 8, Vați 3 (1×3). Au mai jucat: Mercea, Rotariu. Antrenor: Jose Araujo 

Recomandările redacției