cipri-rusRoland Nagy, Radu Anca și Sebastian Huțan au marcat cu bine trecerea în a doua jumătate a stagiului austriac. Miercuri seară, utiștii au întâlnit echipa Landskron, pe care au spulberat-o cu 4-0 după o repriză secundă plină de goluri. Adversara arădenilor a retrogradat la finele sezonului trecut din Liga a III-a.
Croită pe stilul clasic – puternic – al echipelor din țara lui Mozart, Landsrkon a fost depășită de alb-roșii, care au fost autorii unei prestații închegate și au excelat la finalizare în partea a doua, când au înscris de patru ori. „Și în prima repriză am stat bine, am dominat meciul cap-coadă”, a povestit Ciprian Rus, autorul golului ce a deschis drumul spre victorie.
Atacantul arădean a înscris la zece minute de la reluare după ce a așteptat în careu, la limita off-side-ului, respingerea unei lovituri libere pe care a executat-o Hlistei de la 20 de metri, apoi a pus latul și mingea        s-a dus la colțul lung (55). Burlă a făcut 2-0 (70), golul meciului a venit de la Dobrean, care a prins o superexecuție de la 25 de metri, oprită în vinclu (75), iar tabela a închis-o Bulza (80).
Formula UTA-ei a arătat așa: Mitrea (46 Bodea) – Ad. Popa (60 Gheorghiță), Varga (46 Filaret), Botiș (60 Cotoc), Suslak (60 Vlad) – Copil (46 Leucuța), Chindriș (60 Dobrean), Nădăban (46 Burlă), Hlistei (60 Ivănică) – Rus (60 Ad. Petre), Dragoș (46 Bulza).
Singurul component al lotului alb-roșu rămas pe margine e Adrian Voicu, piteșteanul reintră progresiv în echipa arădeană, după ce s-a confruntat cu o entorsă în amicalul de la Caransebeș.
Team-managerul Codru Grădinariu a intrat în legătură directă cu „principalul” Roli Nagy imediat după meci. „Am întâlnit o echipă foarte bine pregătită fizic, care a început campionatul și a rezultat un meci de pregătire excelent”, sună concluzia dintre Alpii Austrieci .
Utiștii sunt în discuții pentru un al doilea adversar, pentru weekend, dar nu fac o tragedie dacă nu găsesc pe nimeni disponibil, asta și pentru că lotul echilibrat oferă oricând staff-ului tehnic ocazia să programeze un meci în familie cu nivel ridicat. De fapt, Grădinariu lămurește lucrurile: „Sunt două feluri de cantonamente, unul de acumulare și altul la care lucrezi tactic, unde se organizează multe meciuri. Noi le-am combinat și am pus accent mai mare pe pregătirea fizică. Nu e nimic întâmplător, nu se lucrează după ureche, nici nu am vrut altfel”.

Recomandările redacției