icim„Galben-albastrele” au început ca din puşcă derby-ul de aseară, din cetatea Unirii, contând pentru etapa a treia a Ligii Naţionale, astfel că în minutul 3 conduceau deja cu 8-2. Gazdelor nu le ieşea nimic, iar americancele Williams şi Broomfield au făcut ravagii în spaţiul de trei secunde. Aradul conducea după 8 minute cu un neverosimul 16-4, diferenţă păstrată până la finalul sfertului, încheiat  20-8.
În debutul actului secund au ieşit la rampă Brosovszky şi Engelman, iar avantajul creştea îngrijorător pentru gazde, scor 29-12 în minutul 12! Alba Iulia a avut nevoie de resetarea lui Părău, inexistentă până în acel moment, pentru a reintra în joc. Încet dar sigur, CSU s-a apropiat la şase puncte, 23-29 în minutul 17, dar finalul le-a aparţinut tot pivoţilor arădeni, scor 36-25 la pauză.
Williams şi Broomfield,
imperiale sub panou
Sfertul trei a început în aceleaşi coordonate, cu arădencele mult mai active pe ambele faze, 43-30 în minutul 24. Alba Iulia a avut meritul de a nu fi cedat niciun moment, iar Părău şi Salley le-au apropiat din nou periculos pe gazde, 43-38 în minutul 28. Imperiala Williams a apărut din nou la timp, iar inepuizabila Brosovszky a readus dife­renţa de 11 puncte, 52-41 pentru ICIM la finalul a 30 de minute. Punctul slab al Aradului a fost coordonarea, iar asta s-a văzut şi în ultimul sfert. Impulsio­nate de public, gazdele au avut puterea să revină spectaculos, cu Reed şi Cadjo în prim-plan, 61-55 în minutul 37.
Din nou la comandă, în Liga Naţională
Surprinsă pe final, Univ.Goldiş ICIM a fost salvată tot de Broomfield şi Williams, autoare a 4 puncte pre­ţioase. A apărut însă de nicăieri excelenta Brown, care cu şase puncte într-un minut a adus dramatismul la cote maxime. Americanca gazdelor a ratat egalarea după un antisportiv a lui Rhoads, 65-64, iar Brosovszky a avut, apoi, sânge rece de la linia de libere, scor final 67-64 pentru ICIM. Principalele marcatoare ale învingătoarei au fost Williams 21, secondată de Broomfield şi Brosovszky, ambele cu 15 puncte. Arădencele bifează a treia victorie din tot atâtea meciuri şi se alătură Alexandriei, în fruntea Ligii Naţionale.

Recomandările redacției