europaSâmbătă după-amiază, pe un teren îmbibat în cea mai mare parte în apă, elevii lui Lucian Ciba au obținut primul succes în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării.
Oaspeții au dominat prima repriză, care a oferit luptă dură la mijlocul terenului, acolo unde mingea se încăpățâna să se oprească în câte o baltă. Vizitatorii au ratat prima lor ocazie importantă încă din minutul 5, când Popa a reluat cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă, iar Rusu a respins din vinclu. Gazdele au părut extrem de nervoase, cu frații Fritea în prim plan, atât Răzvan cât și Vali fiind avertizați cu cartonaș galben. Primul a avut apoi un șut bun de la 20 de metri, dar Pampea a reușit să rețină fără probleme. Mezinul a fost aproape de autogol în minutul 26 când a încercat să respingă cu capul o centrare, însă mingea a lovit transversala porții lui Rusu!
De la cabine a ieșit însă o echipă gazdă mult schimbată în bine. Claudiu Ban și Răzvan Fritea au urcat liniile cât mai mult posibil, iar Băd a ratat o ocazie bună când, singur cu portarul din poziție laterală a șutat în acesta (49). Imediat, Ban a executat o lovitură liberă de la 22 de metri care a trecut puțin peste poarta, pentru ca gazdele să solicite două lovituri de la unsprezece metri în decurs de cinci minute. Mai întâi, Bucur a fost în duel cu Pampea, a căzut de lângă acesta dar centralul i-a acordat cartonaș galben pentru simulare. După, Flavius Băd a avut o incursiune în careu stopată printr-o posibilă obstrucție de Muscă, dar, încă o dată, arbitrul Bordean nu a acordat nimic. Europa a continuat să atace, iar Bucur – scăpat singur cu Pampea – a ratat o nouă ocazie uriașă.
Golul descătușării a sosit în minutul 81, când Vali Fritea a executat o lovitură liberă de la marginea careului mare, mingea a fost deviată de zid și l-a păcălit pe fostul internațional de juniori.
Cele trei puncte erau să se transforme într-unul singur pentru Chișineu- Criș la ultima fază a meciului, Popa a reluat cu capul, mingea l-a depășit pe Rusu dar a nimerit transversala, așa că elevii lui Lucian Ciba și Sorin Cigan au savurat prima victorie pe teren propriu în liga a treia.
Europa: Fl. Rusu – Condrea (50 Apetri), Man, Toseschi, V. Fritea – Ciornei, Ban, R. Fritea (88 A. Popa), Contor (73 – Hîrciagă) – Băd, Bucur.
Seso: Pampea – Mocan, M. Popa, Muscă, Siecoban (Tilincă) – Mercean, Colgara, Olaru (20 Sasa), Boroș (78 Comanic) – Fertea, Muntean (48 – Vescan)
Arbitri: Marian Bordean (Sibiu) – Gabriel Boncz (Făgăraș), Lucian Țuțu (Brașov). Observatori: Ion Hotico (Baia Mare), Emanoil Gherghel (Arad).

Recomandările redacției