icimFetele de la Universitatea Goldiș ICIM Arad au câștigat lejer deplasarea din orașul de pe Someș, ultima a sezonului regulat. Universitatea Cluj-Napoca a fost pradă ușoară pentru arădence, care au dominat autoritar disputa din sala ce poartă numele lui Horia Demian.
Galben-albastrele și-au asigurat un avantaj liniștitor după primul sfert, pe care l-au încheiat cu avans de 16 puncte, 26-10. Turația a fost ceva mai redusă în sfertul al doilea, pe care clujencele și l-au adjudecat cu 21-15, dar după pauza mare a fost iar festival arădean, 36-13. Zarurile erau aruncate, iar elevele lui Dan Moraru și ale Cristinei Ciocan au câștigat și ultimul sfert, 14-13, 91-57 scor final.
Mercea 4, Givens 31 (1×3), Bartee 6, Wirth 5 (1×3), Risper 11 (1×3), Brosovszky 12 (2×3), Crăciun 2, Laplante 20 e lista marcatoarelor echipei arădene. MVP-ul meciului: Chrissy Givens, pe lângă cele 31 de puncte, baschetbalista Aradului a bifat și 15 recuperări și 8 assist-uri.
Galben-albastrele se gândesc deja la turneul final al Cupei României din perioada 1-2 aprilie, programat la Alba Iulia. În semifinale, Universitatea Goldiș ICIM va înfrunta marea rivală, CSM Târgovişte, într-un nou episod al „El Clasico”, așa cum e denumit în lumea baschetului feminin românesc acest duel. Misiunea arădencelor se anunţă foarte dificilă, mai ales că nu se va putea conta pe Cutaş şi Milovanovic, ambele operate la genunchi.

Recomandările redacției