Victorie pentru istorie! Mioveni – UTA 0-2 – Aradul aproape de prima ligă după 12 ani

0
541

UTA s-a dus la Mioveni după ce în primele două etape din play-off a gâfâit serios şi a scos doar un punct pe teren propriu din partidele cu Turris şi Petrolul. Fără acea aură de echipă greu de învins pe care a avut-o de-a lungul sezonului, echipa antrenată de Laszlo Balint nu pornea favorită în meciul disputat în judeţul Argeş.
Debut perfect
Şi totuşi, în minutul patru arădenii au deschis scorul prin Ursu, după o pasă decisivă primită de la Alex Ioniţă. E greu de spus cum s-ar fi desfăşurat jocul dacă s-ar fi păstrat egalitatea mai mult timp pe tabelă, însă în condiţiile în care UTA a trecut în faţă atât de repede iniţiativa a fost mai mult de partea gazdelor.
Chiar şi aşa, roş-albii nu au avut mari emoţii, reuşind să îi ţină la distanţă pe elevii lui Claudiu Niculescu de poarta lui Iacob. Vali Balint, atacantul gazdelor care a evoluat în trecut pentru Dinamo a fost singurul care i-a dat emoţii apărării arădene în primele 45 de minute, dar insuficient pentru a debloca tabela în dreptul Mioveniului.
Gazde fără idei, UTA profită
Repriza secundă s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate, cu UTA în defensivă, iar cu gazdele fără idei pe fază ofensivă. Davide Massaro, atacantul italian al Mioveniului a fost omul care i-a dat cele mai mari emoţii lui Iacob, cu două şuturi foarte peri­culoase.
UTA şi-a asigurat victoria pe finalul meciului, când Ciprian Rus a transformat un penalty acordat în urma unui henţ. A fost prima victorie a UTA-ei în acest play-off, trei puncte care îi aduc pe arădeni atât de aproape de promovare.
Trupa lui Laszlo Balint mai are nevoie de un singur punct pentru a reveni la masa bogaţilor, pe care îl poate câştiga duminică, pe teren propriu, împotriva Rapidului.
Partida se va desfăşura cu începere de la 18:15.
Călin Matiuţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.