După cum am mai scris, numărul mediilor de 10 (zece) s-a modificat în urma soluționărilor contestațiilor. Astfel, acum doi candidați au obținut nota maximă.  Victoria Damaris Parasca, este eleva căreia i s-a modificat media în urma contestațiilor și este absolventă a Colegiului Național Moise Nicoară din Arad. A contestat nota la matematică de 9,90 și a obținut astfel media 10.

Am luat legătura cu directorul colegiului, prof. Diana Achim care ne-a povestit câte ceva despre Victoria. Eleva a fost șefă de promoție și olimpică la nivel național la Limba Română. Încă din clasa a V-a Victoria a performat la olimpiadele școlare, având cele mai bune rezultate, obținând premiul I la Olimpiada de  Limba şi Literatura Română. De atunci și până acum tânăra are în palmares mai multe premii, ultimul a fost în luna mai, din acest an. Atunci Victoria a participat în București, la  etapa națională a Olimpiadei de lectură  ,,LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ”, fiind pregătită de prof. Camelia Circa-Chirilă, unde a obținut mențiune.

Elevii Colegiului Național ,,Moise Nicoară” nu se dezmint, având rezultate bune de fiecare dată, performanța fiind ,,la ea acasă” în această școală.

,,Elevii noștri confirmă ceea ce știam deja – sunt foarte buni. Rezultatele, însă, nu înseamnă totul și, în anumite cazuri, nu sunt relevante. Cel mai important e cum te formează drumul până la aceste rezultate”, ne spune director Diana Achim.

Chiar dacă la afișarea primelor rezultate Victoria Damaris nu a avut 10 curat, ,,împiedicând-o” un pic nota de la matematică, fata nu s-a lăsat intimidată și a depus contestație, astfel obținând încă o ,,victorie” în ,,cariera sa”. Absolventa este o pasionată de călătorii, după cum se observă și din pozele afișate și visează, ca orice tânăr, că poate face orice își propune. ,,Dacă o creatură magică, precum un căluț de mare poate exista, mi se pare că lumea este deschisă la orice pot visa”, scria Victoria pe pagina ei de socializare, acum ceva timp.  Și de acestă data chiar i-a reușit.  

Am sunat-o pe Damaris Victoria, deoarece am vrut să ne povestească mai multe. La telefon a răspuns o tânără, cu o voce suavă, puțin emoționată. Am întrebat-o ce a determinat-o să depună contestație, în condițiile în care obținuse un rezultat foarte bun. ,,Eram așa aproape de 10 și mi-am zis că oricum nu am nimic de pierdut”. A riscat și a câștigat, am spune noi, pentru că acum a obținut nota perfecta. ,,Victorioasa” Damaris nu stă tot timpul cu nasul în cărți, așa cum ar fi de așteptat. ,,Fiind din clasa V-a la Moise am învățat să-mi fac un anumit program, astfel încât să am și timp pentru mine. Îmi place foarte mult să citesc, să călătoresc, să ies cu prietenii, să mă uit la filme, nu stau toată ziua în casă”, povestește Victoria.

Cu toate că este olimpică la limba română, tânăra ne-a mărturisit că iubește mai mult matematica și de aceea a dorit să demonstreze că și la această materie a avut o lucrare impecabilă.

Cât despre planurile de viitor, Victoria ne spune că va merge în Olanda, la Amsterdam, la facultate. ,,Din septembrie voi studia Computational Social Science la University of Amsterdam”, povestește fata.

De reușita tinerei de 18 ani s-au bucurat în primul rând părinții, care o susțin foarte mult, dar și profesorii și prietenii. ,, Prietenii mei știau că am depus contestație, s-au bucurat foarte mult când au aflat că am reușit. Le-am spus că dacă voi lua 10 le voi face cinste”, spune zâmbind Victoria.

O felicităm și noi pentru frumosul rezultat și îi dorim mult succes în viitor și o îndemnăm să nu se oprească din a visa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției