Victorie pentru Opoziţia din CLM: consilierii sunt chemaţi să aloce banii pentru persoanele cu handicap

2
419

CLMLa presiunile făcute de consilierii din USL, care au cerut rezolvarea pro­blemei indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, primarul Gheorghe Falcă a decis să convoace pentru astăzi, o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost trecute patru proiecte. Primul proiect are ca obiect acceptarea unei donaţii pentru realizarea unui drum public, cel de al doilea se referă la stabilirea numărului şi cuantumului burselor acordate în învăţământul preuniversitar de stat din municipiu, cel de al treilea va reglementa modificarea repartizării execedentului bugetar, în timp ce ultimul proiect a fost întocmit pentru rectificarea bugetului local.
În expunerea de motive a proiectului privind rectificarea de buget se arată că se diminuează cu 3.316.000 lei veniturile bugetului local având în vedere execuţia la zi si estimarea încasărilor până la sfârşitul anului. De asemenea, suma alocată pentru plata asistenţilor persoanelor cu handicap va fi de 991.000 de lei, iar cea pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, de 1.293.000 de lei, banii urmând a fi folosiţi pentru achitarea restanţelor din septembrie şi octombrie.
Bani luaţi de la investiţii pentru plata cheltuielilor curente
În proiect se mai prevede alocarea sumei de 211.000 lei pentru plata utilităţilor din şcoli, în timp ce 900.000 de lei vor fi alocaţi pentru subvenţiile ce reprezintă diferenţele de preţ la transportul local în comun. De asemenea, Liceul Pedagogic şi Liceul German vor primi 107.000 de lei pentru dotarea cu calculatoare noi, respectiv cumpărarea unor licenţe Windows. Alţi 400.000 de lei, se vor lua de la programul de investitii pe anul 2013 pentru extinderea iluminatului public pentru a acoperi contravaloarea serviciilor de iluminat public. Mai trebuie spus că cei 6.375.000 de lei, alocaţi pentru cofinanţarea lucrărilor la bazinul de polo din Subcetate au fost retraşi, după ce Compania Naţională de Investiţii a anunţat că nu dispune de fonduri pentru a-şi plăti partea, iar rezerva bugetară a fost majorată cu 626.000 de lei. De altfel, din banii luaţi de la bazinul de polo, 4.487.000 de lei vor fi daţi pentru mărirea capacităţii peluzelor stadionului UTA.
O altă modificare constă în diminuarea cu 1.042.000 lei a sumelor alocate pentru cheltuielile de personal, asta pentru încadrarea în plafonul comunicat de Finanţe.

2 COMENTARII

  1. foarte bine USL .de ce ne-ai tinut trei luni fara salar de ce nu ai intervenit la guvern mai repede ?voi nu cunoasteti problemele reale cu care se confrunta familiile cu persoane handicapate .asa ceva nu a mai fost de la revolutie .va dorim sarbatori fericite cum le vom avea noi.

  2. În loc să faceți arteziene și parcuri mai bine alocați banii pentru bazin. Nu conștientizați ce înseamnă mișcarea pentru sănătate. Ar trebui stimulată activitatea sportivă. la vecinii noștri unguri, cel mai prăpădit sat are un bazin. La noi mai bine cluburi. Dacă ar trebui dați bani la Gemi, Falcă ar fi de acord, ca si alți consilieri. Acolo se duc toți parveniții și șmecherii, cică lumea bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.