osopincArena „Iuliu Bodola” din Oradea a fost extrem de primitoare cu divizionarele C arădene. După Sebiș și Ineu și Șoimii Pâncota a răpus Oșorheiul, echipă cu pretenții de promovare în debutul stagiunii. Meciul s-a jucat oarecum în finalul primei părți, când Pop a făcut fault de penalty și a văzut și „roșu” din partea arbitrului, dar un merit îl are și Dan Cuedan care a mutat inspirat în partea a doua cu Bulzan sau Nădăban.
Miza mare a determinat ambele echipe să înceapă prudent. După primul sfert de oră, în dreptul fiecărei trupe a apărut câte o șansă – gazdele au trimis o lovitură de cap peste poarta lui Irimia, iar Alin Mihai a prins un șut bun, dar mingea a ocolit cadrul. Ostilitățile s-au desfășurat mai ales în zona mediană, cu ambele echipe preocupate să închidă spațiile, nelăsând culoare de pătrundere. În minutul 38, tabăra arădeană a solicitat o lovitură de pedeapsă, după ce o centrare a întâlnit mâna fundașului bihorean Magda, însă arbitrul clujean n-a fost de acord. Totuși, Pîncota a deschis scorul în minutul 43, după ce Alin Mihai a fost faultat în careul advers de Șerban Pop, care a și fost eliminat de pe teren. Radu Dubeștean a executat lovitura de pedeapsă indicată de arbitrul Hristea și era 0-1!
Vizitatorii s-au instalat la control în debut de repriză secundă. În minutul 52, Dubeștean a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Hava a reținut din fața lui Alin Mihai. Două minute mai târziu, Păcurar a pătruns în careu pe flancul drept, a centrat la firul ierbii, Remus Lung ratând de puțin întâlnirea cu mingea. Accidentat, Adi Rusu i-a lăsat locul lui Bulzan. Nou-intratul a fost protagonistul unei faze ce putea duce la gol, Păcurar l-a găsit excelent pe 16 metri, dar mijlocașul ofensiv a fost blocat în timp util de apărarea gazdelor. Contrat cursului jocului, gazdele au reuşit egalarea în minutul 75. Irimia a respins o lovitură de colţ, un jucător al gazdelor a reluat, Vițu a deviat de pe linia porții, însă o a treia reluare, cea a lui Magda, s-a oprit în plasa „șoimilor”: 1-1. Patru minute mai târziu, Carlos Burian înscria, dar golul a fost anulat pentru fault la portar. S-a făcut dreptate cu 10 minute înainte de final. Nădăban a executat bine o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată milimetric în lovitură de colț. De acolo, centrarea s-a dus în careu la Nistor care a marcat pentru 1-2!
Finalul meciului a fost trăit la intensitate maximă, mai ales cele patru minute de prelungiri, dar Șoimii s-au concentrat și au reușit a treia victorie consecutivă!
Formații:
Oșorhei: Hava – Ember, Magda, Ș. Pop, Arsene (min. 77 Morar), L. Todea, Poiană (min. 46 Bogman), Horvat (81 Dumitrescu), Contor – Cr. Andor, Ardelean (min. 74 S. Ban). Antrenor: Rudy Kovacs.
Pîncota: Irimia – Vițu, Lengyel, Lung, Dubeștean (min. 77 – Nădăban) –  Gavriș, Nistor, Rusu (min. 57 – Bulzan), Hosu – Mihai, Păcurar (min. 72 – Burian). Antrenor: Dan Cuedan.
Arbitri: Sergiu Hristea – Gabriel Drăguț, Lavinia Bozdog (toți Timișoara).
Observatori FRF: Petru Spăriosu (Deva), Florian Mierea (Timișoara).

Recomandările redacției