Gloria Lunca Teuz Cermei nu reușise să ia vreun punct din primele două derby-uri ale sezo­nului, dar s-a impus contra Crișului și a egalat la puncte echipa lui Adrian Abrudean.
Gazdele au deschis scorul la chiar primul șut pe poartă al meciului, când Vezan a înscris un gol superb. Mijlocașul a trimis în vinclul porții lui Mucha direct dintr-o lovitură de colț. Elevii lui Anca și-au dublat avantajul până la pauză: Siminic l-a faultat în careu pe Capătă, iar căpitanul Nistor a transformat lovitura de la 11 metri.
Crișul a făcut trei schimbări la pauză, una dintre ele fiind între buturi, unde Mucha a fost consi­derat principalul vinovat pentru reușita lui Vezan. Retragerea pe undeva normală a Cermeiului a făcut ca „alb-albaștrii” să domine partea a doua, dar în ciuda ocaziilor avute de Budur, Gligor sau Modan, golul a venit doar în prelungirile partidei. Ionuț Ianc a fost cel care a închis tabela, marcând din cădere din 10 metri lateral dreapta după o fază frumoasă de contraatac.
Victoria păstrează Cermeiul pe locul 6, dar acum la egalitate de puncte cu Crișul, echipă clasată o poziție mai sus. În următoarea etapă, „alb-roșii” se deplasează la Lugoj, în timp ce chișeuanii înfruntă Cetate Deva pe teren propriu.
Formații:
Cermei: Gârlea – Polgar, Varga (Rogojan 85), Nistor, Sabău – Tănase, Deta – Mager, Vezan (Prună 56), Vlad (Mihuța 72) – Capătă (Matiș 65)
Crișul: Mucha (Dagău 46) – Maghici, Gligor, Siminic – Clej (Lazăr 46), Gâlcă, Ianc, Lezeu (L. Bodri 82) – Piț, Ciornei (Modan 46), Budur.
Arbitri: Aurel Vârzan – Alexandru Filip, Alin Botaș (toți din Timiș)
Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Petru Boroș (Ora­dea).

Recomandările redacției