Succesele Filarmonicii de Stat Arad în „era Văcean” râd în soare cu dinţii strepeziţi ca după un prânz pantagruelic cu agu­ridă la desert. Cum nu se putea şi nu se poate ca succesele amin­tite să sporească numeric, managerul Filarmonicii a mai mar­cat o asemenea victorie chiar ieri, de ziua sa aniversară: Mihai Dogaru, fost cornist în orchestră şi fost şi actual lider al Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filartmonică (SAIFA), concediat cu aproape un an în urmă de managerul amintit după o anchetă disciplinară făcută de o comisie de disciplină ajunsă celebră,  a câştigat în instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, procesul intentat contra deciziei prin care a fost concediat. Iată înscri­sul de pe siteul Curţii de Apel Timişoara care confirmă succesul monstruos al managerului Filarmonicii de Stat Arad, dr. comp. Alin Corneliu Văcean, contra bugetului instituţiei publice şi a banilor publici:
„Soluţia pe scurt: Admite apelul formulat de reclamantul-apelant Dogaru Mihai, împotriva Sentinţei civile nr. 397 din data de 11 iunie 2015 pronunţată de Tribunalul Arad în Dosarul nr. 540/108/2015, în contradictoriu cu pârâta-intimată Filarmonica de Stat Arad. Anulează în parte Decizia nr. 4/30.01.2015, emisă de pârâta Filarmonica de Stat Arad, în privinţa aplicării sancţiunii disciplinare a desfacerii contractului individual de muncă şi dispune înlocuirea acesteia cu sancţiunea disciplinară pre­văzută de art. 248 alin. 1, lit. d) din Codul Muncii, anume reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat sa­lariatul dacă nu ar fi fost concediat, de la data desfacerii contractului individual de muncă şi până la momentul pensionării, din care se va scădea un procent de 10% din salariul de bază pentru o perioadă de trei luni, conform sancţiunii dispusă prin pre­zenta. Menţine în rest dispozi­ţiile sentinţei apelate. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 500 lei cheltuieli de judecată parţiale în pri­ma instanţă, respectiv suma de 1.200 lei cheltuieli de ju­decată în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 2 decembrie 2015. Document: Hotărâre  1626/2015  02.12.2015”.
Contactat telefonic, concediatul Mihai Dogaru, acum pensionar dar încă lider necontestat al sindicatului care nu-i lasă linişte managerului, s-a arătat mulţumit de rezultat în plan personal dar deloc mulţumit de situaţia în care este pusă instituţia de cultură în care a cântat o viaţă de om. „Fireşte că sunt mulţumit de rezultat, dar nici nu putea fi alt­fel. Ce este nefiresc este faptul că salariile pe care urmează să le primesc îmi vor fi plătite din bani publici, adică din buzunarele fiecăruia, deşi de concediat nu m-au concediat arădenii ci altcineva”, ne-a declarat Mihai Dogaru.
Aşadar, prin străduinţele unei comisii de disciplină disciplinată şi prin voinţa unui manager ţinut în braţe de divinităţi încă necunoscute dar uşor de bănuit, din bugetul public, adică din buzunarele noastre, vor mai dispărea câţiva bănuţi – nu mulţi, dar destui. Este acesta darul de Crăciun făcut Filarmonicii şi arădenilor de managerul-doctor încă din februarie trecut, pe lângă alte daruri asemănătoare: amenzi şi salarii plătite fără noimă altor doi concediaţi fără noimă din aceeaşi voinţă managerială spre care mai marii Aradului privesc precun spre vrerea Domnului.
Dacă se vor recupera vreodată banii aceştia din buzunarele manageriale şi din cele ale comisiunii disciplinare faimoase e greu de spus şi e şi mai greu de crezut, dar nu-i chiar de nesperat, aşa că sperăm… la anu’ şi la mulţi ani!

  • Anonim spune:

    In definitiv instanta a recunoscut ca Dogaru a savarsit abaterea disciplinara pentru care a fost sanctionat. Deci nu e nici pe departe usa de biserica …. asa cum ar vrea el sa para.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției